iPhone 13 Pro може да дојде со капацитет на складирање од 1TB!

Според информациите обезбедени од сигурни извори, моделот iPhone 13 Pro, кој ќе биде претставен кон крајот на оваа година, може да има опција за складирање од 1 ТБ.

Џон Просер, кој често доаѓаше до израз со своите точни протекувања, сега изнесе важно тврдење за моделот iPhone 13 Pro. Во овој дел, Џон Просер тврди дека врвниот модел на серијата може да се појави со опција за складирање од 1 ТБ.

Како што знаете, неодамна беа објавени моделите на Apple, iPhone 12 Pro и 12 Pro Max, со опции за внатрешна меморија од 128, 256 и 512 GB. Сепак, според најновите информации споделени од Prosser, гледаме дека оваа ситуација може да се промени со моделите iPhone 13 Pro и 13 Pro Max.

Наведувајќи дека Apple работи на нова опција за складирање на податоци за корисниците кои сметаат дека 512 GB внатрешен простор за складирање не е доволен, Просер изјави дека годинашните 13 Pro и 13 Pro Max модели може да бидат со 1 TB простор.

Ако се сеќавате, претходно се тврдеше дека новите модели на iPhone ќе доаѓаат со опција за внатрешна меморија од 1 TB. Според извештаите споделени во оваа насока, беше наведено дека моделите на iPhone од новата генерација можат да снимаат 8K видеа со 45 FPS со анаморфна леќа.

Кога сметаме дека за една минута видео од 8K 30 FPS потребни се 600 MB простор, се покажува дека само 5-минутен клип ќе заземе 3 GB простор. Во модел со 512 GB меморија, можете да зачувате приближно 170 копии на 5-минутно видео од 8K 30FPS. Во оваа смисла, можеме јасно да кажеме дека складирањето со 1 ТБ ќе обезбеди повеќе можности за корисниците.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments