Apple оди во војна со индустријата за игри

Apple оди во војна со индустријата за игри

Повеќето гејмери ​​не можат да го гледаат Apple како компанија за игри во ист степен како што тие го гледаат Sony со PlayStation или Microsoft со Xbox.Компанијата ги објави вестите неколку пати на крајот на оваа недела за одобренија на App Store.Еднаш за негирање на апликација за игри,а другиот за одобрување на една.

Microsoft xCloud е една од најзначајните софтверски платформи на Xbox за извесно време, дозволувајќи им на гејмерите да доставуваат наслови од живо и да играат игри со квалитет на конзола низ голем број уреди.Апликацијата што беше одобрена беше апликацијата „Facebook Gaming “ која Фејсбук со месеци се обидуваше да ја пробива низ App Store без никаква корист.Конечно беше одобрено во петокот.Епл стои само како единствена платформа за општа за игри и услуги за претплата на игри како Xbox Game Pass.Епл во светот на игри е далеку од целосно позитивно влијание за индустријата.Епл се однесуваше како чувар но факт е дека многу иновации кои се наметнуваат како резултат на политиките на „App Store“ беа одлични за „Епл.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments