Apple бара да го диверзифицира својот синџир на снабдување на OLED панели!

Apple може да работи со LG и BOE, како и Samsung на снабдување со OLED панели.

Samsung Display го обезбеди најголемиот дел од снабдувањето со OLED дисплеј на Apple уште од iPhone X. Всушност, 78 проценти од OLED екраните на минатогодишните iPhone телефони беа обезбедени од Samsung. Сепак, според извештајот на Elec, Apple сака да го диверзифицира својот синџир на снабдување OLED. Компаниите LG и BOE се истакнуваат во овој дел.

Ако се сеќавате, LG беше вклучен во производството на OLED екрани во минатогодишните модели на iPhone. Следејќи ги овие случувања, Apple, со изјавата што ја даде, изјави дека нема да ги користи панелите испорачани од LG во главната линија на склопување, туку само во процесите на размена.

Сепак, според извештајот споделен од Omdia Research денес, гледаме дека панелите за дисплеи произведени од LG може да се користат и во главната линија за склопување. Засега, ниту една компанија не даде изјава за ова прашање.

Сепак, Omdia Research вели дека LG ќе снабди 29,6 проценти од OLED дисплеите на iPhone-ите во наредниот период. Од друга страна, исто така се вели дека Samsung Display може да снабди 65,1 процент од OLED панелите на iPhone-и. Покрај тоа, BOE се очекува да исполни 5,3 проценти од нарачките.

Во исто време, се предвидува извештајот дека Apple ќе снабди 169 милиони OLED панели за новите iPhone-и, а само 110 милиони од нив ќе бидат обезбедени од Samsung Display. Освен ова, во истиот извештај е забележано и дека LG ќе испорача 9 милиони OLED екрани за Apple од 50 милиони BOE.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments