Apple почнува да испраќа уреди директно од своите продавници.

Непосредно пред да лансира нови iPhone-и следната недела.

Apple менува како ги испраќа уредите до потрошувачите: наместо да ги испраќа сите свои хардверски производи директно од Кина или од локални магацини, компанијата сега ќе ја користи својата мрежа на Apple Store како де-факто центри за исполнување, испраќајќи производи директно од продавниците побрзо да стигнуваат до клиентите.

Промената, објави Bloomberg, ќе ги искористи скоро 300 продавници на „Apple“ во САД и Канада за да ја забрза локалната испорака за клиенти на 100 милји од продавницата. Компанијата веќе очигледно започна да го користи новиот систем со неколку продавници на почетокот на оваа година, но поширокиот тек е непосредно пред претстојното лансирање на Apple за iPhone следната недела (што веќе се случува подоцна од вообичаеното).

Смената е во голема мерка внатрешна, според Bloomberg – така што клиентите нема да можат да ја изберат продавницата од која се испраќаат нивните уреди. Но, користењето продавници за малопродажба за да се олесни побрзата испорака до клиентите, може да помогне да се добијат нови iPhone-и во рацете на луѓето многу побрзо, особено во време кога тие продавници гледаат далеку помал личен сообраќај (или се целосно затворени) поради тековниот COVID-19.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments