МОЖНО Е Apple ДА СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД ВЕЛИКА БРИТАНИЈА! Еве која е причината!

Apple беше тужен за неплаќање такси за лиценца за 2 технологии што ги користи (3G и 4G). Доколку компанијата одбие да ја плати оваа казна, може да се повлече од пазарот во Велика Британија.

Apple, најпопуларната телефонска марка во Велика Британија, има проблеми со британските судови. Американскиот технолошки гигант беше тужен за користење технологија на своите уреди за кои не ја платил лиценцата.

Британското потекло Optis Cellular Technology легално поседува 2 технологии што им овозможуваат на уредите на Apple да се поврзат со 3G и 4G мрежи. Според информациите презентирани пред судот, Apple не платил никакви давачки за користење на овие технологии.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments