Apple заработува 151 милиони долари профит секој ден!

Според истражувањето на Fintech компанијата Tipalti, Apple заработува просечно 151 милиони долари секој ден.

Компанијата Fintech Tipalti, со своето истражување засновано врз списокот Fortune 500, откри огромни приходи што водечките светски компании ги заработуваат секоја секунда. Apple, со пазарна вредност од над 2 трилиони долари, е на врвот на списокот што го споделува Типалти.

Компанијата Fintech наведува дека технолошкиот гигант од Купертино остварува приход од 1.752 УСД во секунда, 105.116 УСД во минута, 6,3 милиони УСД на час и 151 милиони УСД дневно. Споредувајќи ги овие приходи, компанијата исто така привлекува внимание на фактот дека часовната добивка на Apple е еднаква на 6.307 iPhone 12 Pro.

Како што знаете, Apple неодамна беше казнет со 308,5 милиони долари за кршење на патентот за управување со дигиталните права (DRM). Всушност, однадвор, гледаме дека оваа казна е еднаква на дводневната добивка на Apple, иако е зачудувачка.

Покрај тоа, извештајот на Tipalti не вклучува само компании кои профитираат. Објаснувајќи дека Tesla губи 27 УСД во секунда (2,7 милиони УСД дневно), компанијата Fintech исто така наведува дека Uber, една од најголемите компании за превоз на патници во светот, губи 270 УСД во секунда. Ова одговара на дневна загуба од 23,3 милиони долари.

Освен со технолошки компании, Банка на Америка е една од компаниите на списокот што привлекува внимание со своите приходи. Според информациите обезбедени од Tipalti, Банката на Америка остварува и профит од 870 долари во секунда и 75 милиони долари на ден.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments