Apple развива паметен телефон со два екрани

Apple почна да развива телефон со два екрани

Apple е компанија на која должиме многу технолошки иновации во текот на последната деценија. Овие ги вклучуваат iPhone, говорна услуга Siri, AirPods, Apple Watch, ID на допир и многу повеќе.

Импресивниот дизајн на компјутери и лаптопи со macOS е исто така заштитен знак на Apple.

Технолошкиот гигант веќе покажува интерес за друга инспиративна идеја, а тоа се уреди со двојно прикажување. Според популарниот блогер Џон Просер, Apple сака да создаде уникатен паметен телефон кој има сличен дизајн со Microsoft Surface Duo. На прв поглед, можноста да имате iPhone што има два дисплеј изгледа доста импресивно.

Компанијата веќе има регистрирано патент кој опишува уред кој нуди можност за преклопување и отворање како дигитална книга. Apple планира да направи еден екран подолг, а дел од него да биде видлив кога ќе ги затворите двата панели.

Содржината на дисплејот ќе може автоматски да се прилагоди, во зависност од тоа дали го користите во режим на портрет или пејзаж.

Интересен детаљ за патентот е дека предвидува дека одреден разговор на дисплејот секогаш може да се користи, без оглед на ориентацијата на уредот. Дизајнерите на компанијата веќе експериментираат со различни идеи за дизајн за тоа како да го постигнат овој ефект.

Apple спроведува тестови со најразлични материјали за да го забрза создавањето на потрајни флексибилни дисплеи и планира да продава заштитници на екранот одделно што ги штитат. Ние допрва треба да разбереме какви планови има Apple за овој сегмент од пазарот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments