Apple се враќа во продавниците во Кина

Apple се враќа во продавниците во Кина

Епл се враќаат во живот во континентална Кина откако паузираа поради СОВИД-19. Денес во Apple е предвидено да продолжи во девет продавници низ целата земја.Сесиите за кои се потребни слушалки а каде физичкото растојание и чистотата се полесно за одржување.Лабораториите и изведбите на локалните уметници кои често привлекуваат гужви сè уште нема да продолжат.

Продавниците на Apple во Кина беа први погодени од COVID-19 затворајќи целосно до 1 февруари.Дури и откако продавниците повторно беа отворени,тимовите на продавници се фокусираа на Genius Support и се прилагодија на нови упатства за здравје и безбедност што ги отежнаа или невозможни настаните во заедницата.

Со скоро половина од продавниците на „Епл“ во САД кои се опуштија како резултат на повторна појава на случаи на вируси „Епл“ веројатно ќе остане виртуелен во САД веќе подолго време.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments