Apple издава прилагодена позадина за iPhone, iPad и Mac за поддршка за лицата од црната раса!

Apple дизајнираше специјална позадина за да го прослави историскиот месец на африканците и црните. Позадината, создадена за Mac, iPad и iPhone и оптимизирана за сите модели, содржи зелени, црни и црвени бои што се користат во знамето на Панафриканистите.

Технолошкиот гигант Apple со седиште во САД минатата недела го најави „Црно единство“ на Watch Series 6. Она што го прави овој паметен часовник посебен е тоа што има бои зелена, црна и црвена кои се користат во знамето на Пан-Африканизмот. Причината што Apple направи такво нешто беше да го прослави „Историскиот месец“ на сите африканци и црнци низ целиот свет. Компанијата сега направи уште еден чекор кон овие прослави.

Apple објави обична позадина достапна на iPhone, Mac и iPad. Оваа позадина исто така се состои од црни, зелени и црвени бои. Со други зборови, исто како и Црно единство на Watch Series 6, боите на знамето на Панафриканизмот се претставени на оваа позадина. Apple изразува дека овие позадини можат да ги поддржат правата на црните и африканските луѓе.

Apple Duvar Kağıdı
0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments