Apple може да заврши со рекорд во 2021 година!

Се предвидува дека Apple ќе продаде 241 милиони iPhone телефони во 2021 година, соборувајќи рекорд.

Apple собори рекорд продавајќи 231 милиони iPhone телефони во 2015 година. Најновите проценки се дека Apple ќе продаде 241 милиони iPhone телефони во 2021 година и ќе сруши нов рекорд.

Според извештајот на MacRumors, според истражувањето спроведено од аналитичарот на Wedbush, Дан Ајвс, се споделува дека Apple може да испрати скоро 250 милиони iPhone телефони во 2021 година. Ова покажува дека постои голема побарувачка за iPhone 12 и можеме да кажеме дека дури и не толку добрата продажба на iPhone 12 mini не го расипува моментумот на предводното семејство во 2020 година.

Според претходните извештаи, Apple има за цел временска рамка кон крајот на септември за официјално претставување на семејството iPhone 13 и, наводно, работи со TSMC за масовно производство на чиповите A15 Bionic пред предвидениот рок. Со надградени фотоапарати, подобрени спецификации, 120 Hz OLED LTPO дисплеј поддршка за врвни модели и многу повеќе, исто така се шпекулира дека пратките на iPhone 13 ќе достигнат до 90 милиони пратки оваа година

Под претпоставка дека ова предвидување е точно, iPhone 13 може да биде попопуларен од iPhone 12 и може да му помогне на Apple да постигне нов рекорд за испорака на iPhone.

Според истражувањето спроведено од Fintech компанијата Tipalti, Apple заработува просечно 151 милиони долари секој ден.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments