Аpple Store во Кина генерира повеќе од 200 милијарди

Продавниците во Кина на Apple произведуваат повеќе од 200 милијарди

Денес беше објавен извештајот за општествена одговорност на Кина, а во извештајот компанијата достави важни детали за своето работење во земјата.

Овие детали ги покриваат приходите на Apple преку App Store во Кина, програмите за социјална помош на компанијата за образование во земјата и нејзиниот одговор на почетокот на пандемијата во Вухан минатата година.

Приходот од Apple Store беше главниот момент на извештајот, дури и кога зазеде малку простор во документот со 103 страници.

Како што расте базата на производи на компанијата и се повеќе корисници влегуваат во iOS и macOS, трансакциите направени на платформата и на уредите на Apple достигнаа астрономски размери – дури и како контроверзии околу нејзините договори за споделување приходи со програмерите лебдат наоколу во печатот.

Во извештајот, Apple откри дека со продажба на апликации на Apple Store во Кина, програмерите заработиле повеќе од 200 милијарди јени приход од моментот кога продавницата е лансирана во земјата во 2010 година, со повеќе од 2,5 милиони развивачи кои ги користат App Store за своите производи.

Компанијата откри и детали за своето оперативно присуство во Кина со образложение дека заклучно со крајот на 2019 година има девет компании, 70 филијали исто така има 52 продавници.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments