Apple: на колку уреди се наоѓа Apple Tv+

Apple: на колку уреди се наоѓа Apple Tv+

Apple, на настанот кој го одржа вчера, покрај тоа што зборуваше за новиот оперативен систем зборуваше и во врска со Apple Tv+. Како што Apple спомена на вчерашниот настан WWDC20, Apple Tv+ го користат 1 милјарда уреди.

Apple, на вчерашниот настан WWDC20, покрај тоа што зборуваше во врска со новите верзии на iOS и iPAdOS. Според изјавата на Apple, апликаицјата Apple Tv+ активно се користи на 1 милијарда уреди од денес.

CEO на Apple, Тим Кук, изјави дека по објавување на апликацијата успеале да продадат 2 милијарда iPhone-и и дека 900 милиони од овие 2 милијарди активно се користа. Вреди да се напомене дека овие 900 милиони  iPhone-и кои активно се користат ја содржат апликацијата  Apple Tv+.

Apple и претходно го објави бројот на корисници на Apple Tv+

Апликацијата Apple Tv+, засега се планира да биде вградена и во паметните телевизори на Vizio и Sony до ова лето. Покрај Sony и Vizio, апликацијата Apple TV + сега ќе биде достапна и на Rokus и Amazon Fire TV.

Се вели дека Apple TV +, кој е домаќин на специјалните серии и филмови на Apple, има буџет од 6 милијарди долари за да ги привлече најбараните Hollywood ѕвезди. Причината за споменување на ваквите високи буџети може да се смета како војна што новите платформи за видео стриминг како Apple TV +, Disney + и HBO Max ја започнаа против  гиганти како Netflix и Amazon Prime Video.

Овие нови компании кои сакаат да ги надминат компаниите какао Netflix и Amazon, секоја година вложуваат милијарди долари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments