Apple започнува бесплатна програма за замена на екранот на iPhone 11 модели кои имаат проблем со допирот!

Технолошкиот гигант Apple објави дека лансираше бесплатна програма за замена на екранот за моделите iPhone 11 кои доживуваат откажување на допирот. Компанијата вели дека уредите погодени од овој проблем се произведени од ноември 2019 година до мај 2020 година.

Технолошкиот гигант Apple со седиште во Купертино објави дека е утврдено дека некои уреди може да доживеат проблеми со допир поради откажување на компонента во модулот за приказ на iPhone 11s претставен минатата година.

Наведувајќи дека iPhone 11 произведени помеѓу ноември 2019 година и мај 2020 година можат да бидат засегнати од овој проблем, од компанијата велат дека на корисниците кои имаат проблеми со допир, екранот на паметните телефони ќе им биде заменет бесплатно.

Apple ќе ги замени бесплатно екраните на iPhone 11!

За да можат корисниците да ја искористат програмата за размена на екран, треба да најдат овластен давател на услуги на Apple или да закажат состанок во продавницата на Apple. Во овој момент, пред која било услуга, релевантниот iPhone ќе се испита за да се потврди дали уредот е соодветен за програмата.

Наведувајќи дека програмата за размена важи само за iPhone 11 и нема проблем со другите модели на iPhone, компанијата подвлече дека може да има дополнителни трошоци за решавање на проблемот во модели со пукнатини или кориснички грешки на екранот.

Нагласувајќи дека уредите може да бидат ограничени на земјата или регионот во кои се купени за поправка, Apple исто така рече дека програмата за размена нема да го прошири стандардното гарантно покритие на уредот. Во дадената изјава, исто така, беше наведено дека корисниците кои претходно платиле да го заменат модулот за приказ и сметаа дека нивните уреди се засегнати од овој проблем ќе бидат вратени.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments