АТ & Т се извинува што ги исплаши клиентите за исклучување на својата 3G мрежа во 2022 година

АТ & Т се извинува што ги исплаши клиентите за исклучување на својата 3G мрежа во 2022 година

Обично кога компаниите прават големи промени во нивните услуги, малку напредно известување е добра работа. За жал, кога AT&T неодамна започна да испраќа е-пошта порачувајќи им на клиентите дека нивните телефони повеќе нема да работат на својата мрежа кога AT&T ја прекинува поддршката за 3G, превозникот заборави да вклучи еден важен детал нејзината поддршка за 3G мрежа не е предвидена да исчезне сè додека некаде во 2022 година.

Е-поштата на АТ & Т започна со голема заглавие потребно е ажурирање пред да објасниме дека со AT&T во моментот се фокусирани на градење на својата 5G мрежа, тоа би ја намалило поддршката за 3G  што значи дека ќе изгубат постарите уреди мобилна поврзаност.Во меѓувреме за корисниците на АТ & Т кои се загрижени за постарите уреди што губат мобилна услуга во 2022 година она што треба да знаете да оди напред е дека AT&T планира да ја консолидира својата мрежа околу 4G и 5G, и да искористи  дел од спектарот во моментов посветен на 3G за да помогне во засилување нејзината 4G / 5G покриеност.

Сепак, 2022 година е долго време па затоа е важно да знаете што AT & T има продавница за својата мрежа, малку е рано да започнете да паникувате. И се надевам следниот пат, АТ & Т ќе биде малку појасно кога ќе испрати важен аларм.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments