Приватна компанија му даде неверојатно агресивен изглед на Audi RS Q8

Приватна компанија му даде неверојатно агресивен изглед на Audi RS Q8

Моделот RS Q8 на Audi е многу пати претрпе измени. Автомобилот, од страна на еден тим е направен да има подобри перформанси и да има поагресивен изглед.

Серијата RS Q8 на Audi е омилена серија на многу лица и компании. Автомобилот кој е појачан до 1.000 коњски сили од еден тим, во Германија се користи и какополициско возило.

Новиот пакет CLR 8 RS е развиен од страна на Lumma Design во Германија, автомобилот кој има промени во предните и задните браници и целокупниот дизајн сега има многу поагресивен изглед.

Ги надмина 700 коњски сили:

Кога ќе ги разгледаме промените направени во надворешната обвивка од јаглеродни влакна, можеме да видиме дека скоро се што е на задниот дел е обновено. Задните светла и задните панели за гуми се шират. Од друга страна се сменети и делови од возилото како отворот за ауспух и спојлерот од задниот дел на кровот.

Исто така додавајќи му модул за контрола на моќност и систем со четири ауспуха на возилото, Lumma му ја покачи моќноста до 705 коњски сили. Компанијата не откри никакви параметри во однос на перформансите, но покажа дека има „забележително зголемување на перформансите при возење“.

Карактеристики на Audi RS Q8

Нормално, времето на забрзување од 0-100 км на моделите Audi RS Q8 трае 3,8 секунди. Покрај тоа, возилото може да достигне 305 километри на час. Оние што сакаат, имаат верзија на автомобилот за керамички сопирачки RS со дополнителен надомест.

Кожа, дрво или јаглеродни влакна можат да се користат во дизајнот на ентериер на автомобилот.  Цената на автомобилот кој ќе биде во продажба во последниот дел од годината ќе биде сосема висока. За оваа верзија на возилото, чиј стандарден модел е 103 илјади долари, ќе бидат потребни дополнителни 42.785 долари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments