Хардвер

Откриен е еден постер што ги открива карактеристиките на Huawei

Промотивен постер кој ги покажува карактеристиките на MatePad, новиот таблет на кинескиот производител на технологија Huawei, ќе биде објавен во наредните денови. Според добиената слика, Huawei MatePad ќе има поддршка од 2K екран и пенкало. Денес, „Apple“ доминира во голем дел од таблет индустријата со iPad уредите. И покрај ова, гигантите како Samsung и Huawei, […]Read More

Социјални Медиуми

20 профили на TikTok со најмногу следбеници

Овозможувајќи им на корисниците да создаваат видеа со кратки форми, TikTok е веројатно најпопуларната апликација за социјални медиуми во последниот период. Особено во овие денови на карантин, интересот за платформата достигна неверојатно ниво. Во оваа содржина, ние наведовме 20 сметки на TikTok со најмногу следбеници. Да започнеме со краток вовед во нашата содржина за тоа […]Read More

Социјални Медиуми

Баниран е профил со 14 милиони следбеници

Инстаграм избриша еден од профилите со хумористични објави со околу 14 милиони следбеници. Причина за тоа е дека ги прекршија правилата за коронавирус. Платформите за социјални медиуми имаат стотици милиони, па дури и милијарди корисници. Имањето стотици милиони корисници носи голема одговорност на платформите за социјални медиуми исто како и голема моќ носи голема одговорност. […]Read More

Социјални Медиуми

Инстаграм ги тестира своите нови карактеристики

Поради вирусот Корона, многу компании сакаат да обезбедат корисниците да имаат подобро време. Инстаграм почна да ги тестира новите карактеристики за блиц на екран за време на селфи фотографирање и делот за директна порака. Со налепниците за поддршка на Инстаграм корисниците ќе можат да донираат Вирусот Корона предизвика многу држави да наметнат полициски час. Студентите […]Read More

Софтвер

Изјавен е бројот на корисниците на Windows 10

Microsoft, кој постигна голем успех со објавувањето на верзијата Windows 10, го продолжува овој успех. Многу оперативни системи имаат свои предности. Windows 10 од друга страна работи доста брзо на тековните компјутери, но може да предизвика некои проблеми на постарите компјутери. Сепак, и покрај сите недостатоци, употребата на Windows 10 се зголемува. Според неодамнешните извештаи, […]Read More

Социјални Медиуми

Дискутираната опција на Инстаграм се остранува

Пристигна опис на новата опција на Инстаграм, која веќе подолго време е предмет на разни дебати. Според ова, Инстаграм ја отстранува својата нова опција поради негативните ефекти. Од сега понатаму само јавните здравствени институции ќе можат да ја користат опцијата АР. Опцијата АР се отстранува од Инстраграм Новата опција на Инстаграм креирана со зголемена технологија […]Read More

Софтвер

Apple ги ограничи некои апликации

Apple продолжува со нови одлуки во врска со новопојавениот корона вирус. Компанијата, која стапи на дневен ред со ограничување на вирусот корона на App Store, објави поврзана статија на блогот на развивачи. Apple е топ тема со ограничување на корона вирусот на App Store. Во изминатите неколку дена, Кина ја отстрани играта „Плагуе Инк“ без […]Read More