Аваст! Новиот екран на допир отпорен на временски услови на Boss Audio ги носи CarPlay и Android Auto на чамците.

Повеќе како Apple BoatPlay и Android Nautical.

CarPlay на Apple и Android Auto на Google се наменети за автомобили и автомобили, но и покрај акцентот на движење на земјиште, технички нема причина да не може да се користат за навигација на отворено море. И тоа е само она што го ветува новиот погонски оддел на Boss Audio MRCP9685A: водоотпорен модул кој нуди можност за користење CarPlay и Android Auto не само во обични автомобили, туку и во теренски возила како џипови, па дури и чамци.

Инсталирањето на единицата за нарачка на пазарот во чамец не е нов концепт, но потешко е да се добие водоотпорен што поддржува и CarPlay или Android Auto и тврдината на животот во морето. Најмалку еден претприемнички корисник на Reddit веќе се обиде да ја намести жирито слична имплементација со инсталирање на стандардна единица за автомобили, истакнувајќи дека CarPlay работи „совршено“, но дека треба уште да се стори за да се направи се што е отпорно на вода.

Но, MRCP9685A уредно го избегнува овој проблем: тој е дизајниран со водоотпорност „од морски степен“, што значи дека ќе можете да го инсталирате во кој било брод што прифаќа стандардна единица со двојна глава DIN. Покрај поддршката за CarPlay и Android Auto (преку стандарден USB кабел, исто како и автомобил), MRCP9685A исто така има поддршка за Bluetooth аудио, влез на задната камера за автомобили и интегриран радио приемник.

Се разбира, бидејќи сте единица за последователни пазари, сепак ќе треба сами да го инсталирате MRCP9685A (или да најмите професионалец да го стори тоа за вас). Но, ако сте умирале за начин да користите Android Nautical или BoatPlay надвор на вода, се чини дека новата поставка на Boss Audio може да биде одговорот.

MRCP9685A е достапна од веб-страницата на Boss Audio за 289,99 американски долари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments