Автобусите во Велика Британија добиваат прочистувачи на воздухот за да ги заштитат патниците од вируси

Автобусите во Велика Британија добиваат прочистувачи на воздухот за да ги заштитат патниците од вируси

Автобусите во Велика Британија добиваат прочистувачи на воздухот за да ги заштитат патниците од вируси

Има истражувања кои кажуваат дека коронавирусот може да се шири не само со капки што се испуштаат кога луѓето кашлаат или киваат, туку и со ситни честички што се суспендираат во воздухот.Па од таа причина опственикот на автобус со седиште во Велика Британија инсталираше уреди за чистење на воздухот.

„AirBubbl“ филтрира повеќе од 95% од вирусите во воздухот и контаминирани честички и го поплавува возилото со над 30,000 литри чист воздух на секој час.Стивен Стрингер, раководител на инженерството во сопствените автобуси рече:Приоритет за нас е да го заштитиме здравјето и безбедноста на нашите вработени, кои обезбедуваат основна услуга и секако за нашите клиенти, луѓе од Ворингтон.

Со инсталирање на уредите на AirBubbl, се осигураме дека можеме да го намалиме ризикот од изложеност на нашите вработени, кои направија фантастична работа за служење на Ворингтон за време на оваа криза.Секое седиште ќе биде опремено со уред за да се обезбеди дека воздухот што го дише патникот не го достигнува никој друг, а со тоа создава личен воздушен простор за секое седиште.Еве една убав пример кој ајде да се надеваме некогаш ова ќе го има и кај нас.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments