Ажурирањето на Android 11 за серијата Galaxy S10 е повлечено!

Samsung го повлече ажурирањето на Android 11 One UI 3.0 за моделите Galaxy S10 откако некои корисници имаа проблеми.

Уредите од серијата Samsung Galaxy S10 во Швајцарија беа првите уреди што го добија ажурирањето во првата недела од јануари. Ажурирањето започна да се шири брзо на глобалниот пазар по овој датум. Сепак, ажурирањето повеќе не е достапно за уредите од серијата Galaxy S10.

Додека компанијата не ја објасни во целост причината за овој масивен чекор назад, познатата причина се вели дека се техничките проблеми со ажурирањето. Според извештајот, некои корисници на серијата Galaxy S10 се пожалиле на замаглување на фотоапаратот и загревање на уредот повеќе од нормално по инсталирањето на ажурирањето. Покрај тоа, може да има некои грешки поврзани со ажурирањето што не се појавија.

Моделите Samsung Galaxy S10e и Galaxy S10 во Швајцарија започнаа да го добиваат ажурирањето со верзијата на фирмверот G97xFXXU9ETLJ на почетокот на јануари. Ажурирањето потоа беше брзо достапно за сите корисници на Galaxy S10 на глобалниот пазар. Ажурирањето за серијата Galaxy S10 дојде со безбедносната лепенка Android во јануари 2021 година, како и оперативниот систем Android 11 и верзијата за интерфејс One UI 3.0.

И на крај, не е јасно кога Самсунг повторно ќе го објави ажурирањето.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments