Бета-тестот „Full Self-Driving“ на Tesla го привлече вниманието на федералните регулатори за безбедност.

NHTSA пристапува на чекање да види за новиот контроверзен трик на Tesla.

Федералните регулатори внимаваат на ширењето на експериментот на Tesla „Full Self-Driving“. Оваа недела, производителот на автомобили започна со бета-тестирање на својот најнов современ софтвер за помош на возачот со избрана група клиенти, а досега, Владата пристапува кон чекање и гледање.

Во изјавата, портпарол на Националната управа за безбедност на сообраќајот на патиштата во САД рече дека „внимателно ќе ја следи новата технологија и нема да се двоуми да преземе мерки за да ја заштити јавноста од неразумни ризици по безбедноста“. Во изјавата се вклучени и некои фуснота за одлуката на Tesla да ја опише својата одлика на возачот како „Full Self-Driving“.

„Како што изјавивме, ниту едно возило достапно за набавка денес не е во состојба да вози самостојно. Најнапредните технологии на возила достапни за купување денес обезбедуваат помош на возачот и бараат целосно внимателен човечки возач во секое време да ја извршува задачата за возење и да ја следи околината. Злоупотребата на овие технологии е минимум расеано возење. Секоја држава во нацијата го смета возачот одговорен за безбедно работење на возилото “.

Tesla има карирана историја со NHTSA, федералната агенција што може да издава повлекувања и да ги испита сообраќајните несреќи. Во 2019 година, NHTSA отвори истрага за поплаки за пожари на возила поврзани со системите за управување со батерии во некои возила Model S и X. Агенцијата испита и повеќе фатални несреќи со автоматски пилот. На почетокот на оваа година, Националниот одбор за безбедност во сообраќајот заклучи дека напредниот систем за помош на возачот е една од веројатните причини за фатални несреќи во 2018 година, во која еден човек од Калифорнија беше убиен откако неговиот модел X се заби во бетонска бариера.

„Full Self-Driving“ е опција од 8.000 американски долари (а наскоро ќе биде и 10.000 американски долари, според Elon Musk) што им овозможува на сопствениците на Tesla да ја користат функцијата на возилото што претходно ја имал само автопатот „Навигација на автоматски пилот“ на градските и станбените улици. Автомобилот ќе застане на крстосниците, ќе извршува врти од лево и десно и автоматски се менува лентата, сè додека возачот избира дестинација во навигацијата.

Tesla предупредува дека возачите треба постојано да бидат насочени кон патот и рацете на воланот – иако производителот на автомобили славно одбива да вклучи робустен систем за следење на возачот (како инфрацрвено следење на очите) за да се осигури дека неговите клиенти ги следат безбедносните протоколи. Како такво, целосното самостојно управување се смета само за „делумно автоматизиран“ систем на ниво 2 според стандардите на Друштвото за автомобилски инженери. NHTSA го карактеризира како „Автомат на улиците на градот“, користејќи го брендирањето за одликата за помош на лентата за Tesla.

Маск погрешно го карактеризираше како „Level 5“ и покрај тоа што сега не постоеше систем на Level 5 никаде во светот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments