БЕЗ МАСКИ & БЕЗ РАСТОЈАНИЕ! Одржана забава во Англија со учество на 3 илјади луѓе!

Во Велика Британија се вршат тестови за тоа како можат да се вршат преполни настани додека трае епидемијата на коронавируси. Еден од овие тестови беше голема забава без маски и растојанија на која присуствуваа три илјади луѓе.

Епидемијата на коронавирус ги однесе сите преполни социјални настани од концерти до натпревари, од кино до театар една година. Ефектите од оваа ситуација се поголеми од „пропуштивме да одиме на концерт“. Бидејќи како и во многу други индустрии, милиони луѓе се невработени во забавната индустрија и прашуваат „кога сè ќе биде исто?“. Одговорот на прашањето станува сè покритичен од ден на ден.

Различни земји низ светот спроведуваат различни истражувања за тоа како може да се постигне нормализација. Примери за ова беа видени во Шпанија и Холандија во изминатите месеци. Концерти без маски и без растојанија се одржуваа под контрола на владите. Целта на овие активности е да се набудуваат ризиците од настани што треба да се организираат во големи групи и да се најде начин да се врати животот во нормала. Бидејќи, како што знаете, студиите за вакцинација сè уште напредуваат многу бавно, и никој нема моќ да помине една година или уште повеќе вака.

Најновиот пример за оваа ситуација се случи во Англија. Во Ливерпул се одржа забава контролирана од владата. Три илјади луѓе присуствуваа на забавата на која настапија диџеи. Сите учесници имале негативни тестови во последните 24 часа и тоа била единствената очекувана состојба. Немаше обврска да се користи маска на забавата и не беше применето правило за растојание. Според спроведеното истражување, од сите учесници беше побарано да направат тест за една недела по забавата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments