Без обзир на коронавирус Sony ќе го објави PlayStation 5

Без обзир на коронавирус Sony ќе го објави PlayStation 5

Иако Sonyго претстави DualSense 5, контролорот на конзолата следната генерација, досега не сподели никаква информација за дизајнот на конзолата. Нови информации се достапни за тоа кога компанијата ќе го објави дизајнот на PlayStation 5.

Негирајќи ги тврдењата дека PlayStation 5 ќе биде  во октомври, Sonyобјави дека конзолата ќе биде објавена во  летната сезона 2020 година.

Во нашите весто ние ви спомнавме дека во огласот за работа објавен во Јапонија, се сугерираше дека Sonyќе ја објави новата генерација конзола PlayStation 5 во октомври, но Sony изјави пред јапонскиот печат дека гласините не се точни и дека овие изјави беа ненамерно вклучени.

Нарушувањето на производството во фабриката како резултат на епидемијата на коронавирус и оваа изјава на Sonyотвори прашалници за тоа дали датумот на пуштање на конзолата ќе биде одложен, но Sonyнајави дека нема да има одложување.

PlayStation 5 ќе биде објавен во летната сезона

За време на објавувањето на финансискиот извештај за крајот на годината, Sonyрече дека PlayStation 5 е на пат да дебитира оваа летна сезона и нема голем проблем во развивање на софтверот, но компанијата додаде дека некои работи се исто така тешки поради тековната глобална криза.  

Јапонската технолошка компанија во својата изјава за идните месеци рече:„ Иако има некои проблеми со процесот на тестирање и квалитетот на производните линии, процесот на развој за издавање на PlayStation 5 продолжува со излегување на конзолата во сезоната на празници во 2020 година. Во моментот нема големи проблеми во процесот на развој на софтвер на студиите од прва партија на Sony и студиските партнери“.

Иако Sonyзаработи помалку во споредба со 2019 година, продажбата на софтвер што може да се преземе и претплатите за PS Plus и PlayStation Now значително се зголемија. Иако има некои проблеми во производната линија, PS4 исто така  достигна многу добра цифра на продажба како хардвер.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments