Безжичен прстен за полнење од Samsung!

Прстенот за безжично полнење на Samsung ќе може да го полни вашиот уред додека го користите вашиот паметен телефон.

Новиот патент поднесен од Samsung откри дека компанијата работи на нов безжичен полнач. Прстенот за безжично полнење Samsung ќе ја добие својата сила од дејството на корисникот. Уредот исто така не користи мала батерија за итни случаи за полнење на телефонот на некоја личност. Наместо тоа, внатре се користи магнетски диск, кој се движи самиот кога раката на корисникот е во движење.

Додека ова движење генерира електрична енергија, тој го претвора малиот производ во еден вид мини генератор. Покрај тоа што користи не само кинетичка енергија, уредот може да пренесува и топлина за да генерира електрична енергија од телото на корисникот. Дополнително, Samsung планира да задржи мала батерија во уредот за да ја складира произведената електрична енергија пред да ги полни вашите паметни телефони.

Полнењето на вашиот уред е уште еден интересен аспект на овој патент. На крајот на краиштата, корисникот нема да го приклучи уредот преку USB-портата. Напротив, телефонот ќе се полни безжично додека некое лице го користи својот уред нормално. Ова значи дека вашиот прст мора да биде над калемите за безжично полнење за да го полните телефонот.

Треба да се напомене дека прстенот за безжично полнење во моментов е само во фаза на патент. Значи, овој производ можеби никогаш не постои.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments