Безконтактна технологија на Jaguar Land Rover

Нова безконтактна технологија на Jaguar Land Rover

Новиот екран на допир без контакт, развиен од Jaguar Land Rover и Универзитетот во Кембриџ, кој им овозможува на возачите да го задржат погледот на патот и да го намалат преносот на бактерии и вируси.

Срцето на екранот на допир без контакт е нова, патентирана технологија, наречена Predictive Touch, која користи вештачка интелигенција и систем на сензори за да ја предвиди избраната цел на екранот (навигација, клима уред или команда за забава) без да се допре.

Лабараториските тестови на новата технологија практично покажале дека гестовите и времето потребно за работа со екран на допир се преполовени, а во исто време ширењето на бактерии и вируси е ограничено.

Ова софтверско решение за бесконтактни интеракции, е одржливо и може да се интегрира во постоечките екрани на допир и дисплеи, под услов да се достапни точни сензорски податоци кои поддржуваат алгоритам на автоматско учење.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments