Bezos, Musk, Zuckerberg и Gates изгубија милијарди во последниот пад на акциите

Bezos, Musk, Zuckerberg и Gates изгубија милијарди во последниот пад на акциите

Најбогатите Big Tech извршни директори на светот, изгубија близу 25 милијарди долари заедно, откако акциите паднаа во Четвртокот. Секторот за технологија падна за околу 5.8% со што придонесе на драматичен пад на богатството на најбогатите луѓе во светот што имаат вложено значителна сума бо него.

.Еве кои беа најмногу погодени:

Акциите на Amazon паднаа за 4.63%, одземајќи 9 милијарди американски долари од богатството на извршниот директор Jeff Bezos

Извршниот директор на Tesla исто така почуствува осиромашување од 9 милијарди и пад на акциите за 9.02%

Facebook на Mark Zuckerberg доживеа пад од 3.76% односно одземајќи 4 милијарди од неговото богатство

Поранешниот извршен директор на Microsoft, Bill Gates, осиромаши за 3 милијарди откако неговите акции паднаа за 6.16%

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments