BlackBerry работи на 5G телефонски модели!

BlackBerry се подготвува да се врати со модели на телефони поддржани од 5G.

Давајќи свој белег во индустријата со своите мобилни телефони, BlackBerry објави дека работи на модели на телефони поддржани од 5G.

Како што знаете, BlackBerry неодамна потпиша соработка со TCL. Во оваа насока, дуото, кое го лансираше моделот KEY2 LE во 2018 година, за жал не може да ги исполни очекувањата. Производителот, кој заостанува зад своите конкуренти според бројките за продажба, го заврши своето партнерство со TCL од минатата година.

Беше речено дека BlackBerry нема да произведува телефон повторно по овој развој. Сепак, со неодамнешно соопштение, компанијата потврди дека работи на нови модели на телефони.

Според изјавите дадени од извршниот директор на компанијата, гледаме дека компанијата работи на модели поддржани од 5G. Засега не е дадена изјава во врска со карактеристиките и дизајнот на овие модели. Сепак, според последните споделени извештаи, се наведува дека овие модели ќе имаат физички клучеви.

Меѓу споделените информации, моделите што ќе ги развива американската компанија Onward Mobility, исто така, ќе бидат инсталирани на оперативниот систем Андроид.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments