BlackBerry се враќа на пазарот со 5G телефон

BlackBerry ќе претстави 5G паметен телефон со физичка тастатура

BlackBerry е класичен бренд, кој, сепак, беше сериозно погоден од конкуренцијата од паметните телефони.

Компанијата имаше импресивно присуство кај деловните корисници пред години, но новата ера што ја започна оригиналниот iPhone постепено го намалува влијанието на BlackBerry.

Податоците откриваат договор постигнат помеѓу FIH Fuzhikang и Onward Mobility, што ќе го направи стартапот четврт лиценца на брендот BlackBerry во мобилната индустрија.

Во оваа фаза, Onward Mobility потврди дека развиваат модел наречен BlackBerry. Сè уште нема информации за специфичните технички спецификации.

Официјалната премиера ќе биде следната година и нема да биде изненадувачки ако ја гледаме традиционалната физичка тастатура, која отсекогаш го разликуваше BlackBerry.

Колку што разбравме, мобилноста напред ќе се фокусира на безбедноста и ќе понуди „ефикасно деловно решение“ за криптирање на лични податоци.

Компанијата ќе биде партнер со FIH Mobile, која е подружница на Foxconn во производството на уредот.

Напредната мобилност е релативно нова компанија и интересно ќе биде да се види каков пристап ќе изберат да го промовираат брендот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments