Телефон од BOE кој се превиткува на двете страни! [ВИДЕО]

BOE работи на новата технологија на екранот што може да се преклопи внатре и надвор, што се смета за следен потег во технологијата на брзо склопување екран што се развива брзо. Ново демо-видео што се појави покажува дека екранот може да се преклопи внатре и надвор, а може да се користи и во режим на таблет.

Технологијата на екранот што може да се преклопи стана ново гориво на лудата трка меѓу производителите на паметни телефони. Многу производители на паметни телефони работат на тоа да ја имплементираат оваа технологија во нивните телефони на најиновативен и најнапреден начин, а можно е да се каже дека има голем напредок од лансирањето на првите телефони што можат да се склопат

На точката достигната во технологијата на екранот што може да се преклопи, следната цел е да се произведат екрани што можат да се преклопат и внатре и надвор. Во изминатите месеци, Xiaomi и Samsung излегоа со првите вести за ова прашање, и беше наведено дека и двете компании ќе можат да излезат со екраните што можат да се преклопат и излезат во 2021 година. Сепак, бидејќи таков екран никогаш не бил сретнат, овие вести беа малку како гласина.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments