Boom Supersonic Overture ќе добие засилување на брзината

Boom Supersonic Overture ќе добие засилување на брзината

Авијацискиот гигант Ролс-Ројс ја фрли својата значајна експертиза зад проект со надеж дека ќе го изгради најбрзиот цивилен авион во светот.Boom Supersonic гради авион наречен Overture кој,по завршувањето,може да може да лета со повеќе од двојно поголема брзина на звук, со опсег од 5.180 милји.

Може да однесе патници од Лондон  до New York за само 3,5 часа околу половина од времето што трае во моментов.Партнерството меѓу двете компании ќе се фокусира на обезбедување на погонски систем за суперсоничен занает.И двете компании за аеронаутика тврдат дека проектот има одржливост во неговото јадро.Да се надева дека преносот ќе чини приближно ист како и патувањето во деловна класа и ќе ги направи суперсоничните летови подостапни. Се проценува дека еднонасочниот билет од Лондон до New Yјорк би чинел околу 2.000 фунти. 

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments