Британска армија со хибридни воени возила

Британска армија со хибридни воени возила

Хибридна технологија е тестирана од страна на британската армија во две нејзини оклопни возила,како начин за подобрување на одржливоста и зајакнување на скришумните способности.

Платформата за мобилно оружје „Чакал 2“ и патролното возило заштитено Foxhound ќе бидат пренаменети со новите хибридни системи со тестирањето започнува во ноември. 

Прототипните хибриди на секое возило се градат како дел од инвестицијата од 3 милиони фунти од Министерството за одбрана за изнаоѓање начини да го намалат неговиот јаглерод.

Возилата се самополнат од дизел моторот, кој работи генератор кој обезбедува електрична енергија на батеријата, така што не треба да се вклучуваат.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments