ByteDance е во преговори со индиска компанија

ByteDance преговара со индиската компанија Reliance Industries за да одржува бизнис со TikTok

Желбата на развивачите да привлечат инвестиции од Reliance Industries Limited не е случајна, бидејќи во Индија компанијата има повеќе од 200 милиони корисници.

Според официјалните податоци, вработените во ByteDance во земјата надминуваат 2.000 луѓе. Запирањето на TikTok на овој пазар се заканува на нивната целокупна деловна стратегија, оставајќи ги само со две опции.

ByteDance може или да се обиде да ја убеди индиската влада да ги укине ограничувањата, што е исклучително тешка задача, или да најде купувач за својот бизнис во Индија.

Вториот се чини многу поверојатно и ова е идејата зад дискусиите помеѓу ByteDance и Reliance.

Аналитичарите велат дека бизнисот на TikTok во Индија е вреден 3 милијарди американски долари. Многу клучни вработени во ByteDance во земјата веќе заминале и станале дел од други компании, што е уште едно прашање поврзано со забраната за TikTok во Индија.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments