Nothing, нова компанија на ко-основачот на OnePlus Карл Пеи, успеа да собере фонд од 22 милиони долари!

Nothing, новата компанија што Карл Пеи ја основа со напуштање на OnePlus, успеа да собере 15 милиони долари за новото финансирање. Покрај тоа, вкупниот фонд што компанијата го собра се зголеми на 22 милиони долари.

Nothing, новиот потфат на компанијата за потрошувачи на технологии со седиште во Карл Пеи во Лондон и ко-основач на OnePlus, доби инвестиција од 15 милиони американски долари во „Серија А круг“ водена од GV., поранешна Google Ventures.

Овој потфат беше лансиран во декември 2020 година, вклучувајќи го и Тони Фадел, познат како татко на iPod, ко-основач на Beme, Кејси Нејстат, ко-основач на Twitch, Кевин Лин, извршен директор на Reddit и ко-основач Стив Хафман, извршен директор на Product Hunt, Џош Бакли и основач на CRED. Тој собра 7 милиони долари од инвеститори како Кунал Шах. Сумата собрана заедно за нови инвеститори достигна 22 милиони долари.

carl pei

„Благодарни сме што ја имаме компанијата за вложување од ваков калибар што помогна да се најде Nothing со нас“, рече Карл Пеи, ко-основач и извршен директор на Nothing. Пеи изјави дека планираат брзо да ја развиваат компанијата и дека нивната задача е да ја отстранат бариерата помеѓу луѓето и технологијата.

Според вестите на CNBCTV18, компанијата планира да ги прошири своите активности во Европа и да ги зголеми своите инвестиции во истражување и развој со оваа најнова инвестиција. Во моментов нема јасност за тоа каков вид потрошувачки технолошки уреди Nothing нема да објави. Компанијата исто така изјави дека планира да оди во нивните заедници и јавноста за инвестиции.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments