CD PROJEKT RED ги предупредува играчите за ранливоста на Cyberpunk 2077!

CD PROJEKT RED, развивач на Cyberpunk 2077, призна дека платформата за компјутер има ранливост што отвора пат за извршување на далечински код. Компанијата ги предупреди играчите за модовите и специјалните датотеки за регистрација.

Cyberpunk 2077, долгоочекуваната игра на CD PROJEKT RED, за жал беше далеку од исполнување на очекувањата од светот на играта. Сепак, играта продолжува да се игра благодарение на нејзината поддршка за мод и алатките за мод. Денес, дојде важно предупредување од CD PROJEKT RED за играчи кои сакаат да користат моди Cyberpunk 2077 на платформата за компјутер.

Компанијата за развивачи сподели предупредување во Twitter што го сподели на Twitter дека модовите што ги преземавме од интернет во моментов може да бидат опасни за нашата безбедност. Соодветно на тоа, ранливоста откриена во играта може да се користи злонамерно од страна на некои луѓе преку модови. Целиот твит споделен од компанијата беше како што следува:

cd projekt red

“Бидете претпазливи ако сакате да користите Cyberpunk 2077 модови/прилагодени регистри на компјутерот. Известени сме за ранливост во надворешни DLL-датотеки што може да се користат за извршување на код на компјутери. Проблемот ќе се реши ВЕДНАШ. Засега, ве молиме избегнувајте користење датотеки од непознати извори.”

Проблемот споменат од CD PROJEKT RED беше изнесен викендов од страна на членот на тимот на МО на Red Tools, PixelRickyRick и корисникот на Reddit, Romulus_Is_Here. Иако се смета дека ранливоста е ограничена на компјутерската верзија на играта, PixelRickyRick објави дека верзијата PlayStation 4 исто така има ранливост.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments