Хакери провалиле во серверите CD Projekt и имале пристап до податоци што би можеле да бидат поврзани со објавени и необјавени игри!

Хакерите успеаја да пристапат до серверот на Cyberpunk 2077 и развивачот The Witcher 3 CDPR. Компромитираниот компјутер беше серверот што се користеше за споделување на податоци и верзија помеѓу компанијата.CD Projekt не прецизира што е зачувано на овој сервер, но вели дека податоците ќе бидат обновени.

Напаѓачот ги криптирал датотеките и барал да бидат контактирани, можеби ќе бара и откуп. Доколку компанијата не се придржува до тоа, хакерот се заканува дека ќе ги објави сите информации во јавноста, вклучувајќи го и изворниот код.

Според пораката што ја остави хакерот, пристапните датотеки вклучуваат изворни кодови за необјавената верзија на Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent и Witcher 3. Се вели дека исто така може да има информации за сметководство, менаџер, правни и односи со инвеститори.

CR PROJEKT RED веќе минува низ многу тежок период од објавувањето на Cyberpunk 2077. Играта очигледно не беше оптимизирана за конзолите од последната генерација и имаше бројни грешки во играта, како и содржина ветена од компанијата, но отстранета. Инцидентот со сајбер напад не можеше да биде во полошо време.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments