Се истражуваат можните прекршувања на Amazon

Се истражуваат можните прекршувања на Amazon

За време на монополското сослушување Амазон нејзиниот извршен директор Jeff  Bezos,го обвинија за наводната употреба на компанијата на трети лица за продажба на податоци за развој на свои производи.Претходно  година вработените  на Амазон  пристапиле до продажбата на податоци од независни продавачи на своите пазарот да им помогне на компанијата се развие конкурентни производи за своите приватни етикета.

Безос ја истакна политиката на компанијата но рече: не можам да ви гарантирам дека тоа никогаш не била направена ние продолжуваме да го разгледуваме тоа многу внимателно.

Пред да излезе извештајот наАмазон Безоз на конгрес рече дека немал пристап  до продажбата на податоците ги наведе добиените документи и интервјуа спроведени во текот на истрагата.Комитетот интервјуираше вработените кои велат дека овие прекршувања обично се случуваат а  собирањето на податоци е дозволено според правилата на Амазон не само специфични податоци за продавачот извави еден од членовите на комитет.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments