Цената на акцијата на AMD ја надминува Intel

Цената на акциите на AMD за прв пат досега ја престигнува Intel

Покрај најавите за здрави профити во првата четвртина, не беа нејзините капацитети за правење пари што ги зафатија насловните страни, туку доцнењето на процесот на производство на 17 милиони.

Фактот дека неговите 10-тина десктоп чипови нема да бидат објавени сè додека втората половина од следната година не помогна, а потоа мораше да се соочи со вистинското финансиско влијание од овие одложувања на цената на нејзината акција.

По прилично привлечниот повик за заработка, според NASDAQ, акциите на Intel паднаа брзо, завршувајќи на 53,39 долари за акција, тоа е значителен пад од 11,69 проценти од почетокот на денот.

Во меѓувреме, цената на акциите на AMD се намали многу подобро. Вредноста на AMD се градеше силно оваа година и цената на акциите се засенчува веднаш зад Intel за последните пет месеци – претходно беше многу пониска.

Двете компании беа блиску со вредноста, како што започна финансискиот повик на Intel, но исто како што цената на акциите на Intel почна да се спушта од 4 часот попладне, сепак AMD се подобри. Евентуално заврши со 63,44 долари за акција, за 6,5 проценти на ден.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments