Цените на игри за PS5 и Xbox Series X се зголемени

PS5 и Xbox Series Series X се зголемува цената на игрите

Денес беа објавени првите информации за NBA 2K21, но многу навивачи имаат фиксирано на еден детал, имено, цената на играта од 70 долари на Xbox Series X и PS5.

Дали ова беше наша прва најава дека ќе забележиме распространето зголемување на цените за идните игри? Се чини дека може да биде случај.

GamesIndustry.biz допре до фирмата за истражување на игри IDG Consulting и според нивниот извршен директор Јошио Осаки, повеќе издавачи размислуваат за слично покачување на цените…

IDG работи со сите главни издавачи на игри, а нашите проверки на каналите укажуваат на тоа дека други издавачи исто така истражуваат дека ги зголемуваат цените за следните генерации на одредени франшизи. Не секоја игра треба да ја собере цената од 69,99 $ на следните генерации, но предводниците на ААА како НБА 2К ја заслужуваат оваа цена повеќе од другите.

Цената на зголемувањето на видео игрите беше неизбежна, но едноставно удирање дополнителни 10 долари на цената на повеќето игри PS5 и Xbox Series X не е најелегантно решение.

Mожеби навистина голема игра со многу ветена поддршка за пост-лансирање, како што е Red Dead Redemption 2 или Cyberpunk 2077 би можела да чини дури и повеќе од 70 $, додека полираната, но сепак крајно малку кратка, акциона игра како Resident Evil 3 може да биде 50 $ или 60 $ .

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments