CEO на Google сака да соработува со Apple

CEO на Google сака да соработува со Apple

CEO на Google, Sundar Pichai, неодамна изјави зачудувачки изјави во врска со Apple. Изјави дека не сака работата за која соработуваат да остане толку ограничена. Така што тоа значи дека во иднина можна е соработка помеѓу Google и Apple.

Дали ќе продолжи партнерството помеѓу Google и Apple

Пред се Sundar Pichai спомена за проектот со Apple каде развија систем за пратење на коронавирус. Тоа е систем кој ни помага да го пратиме проширувањето на коронавирус, системот е развиен од страна на Google и Apple.

Потоа Sundar Pichai изјави дека сака да продолжат со соработка со Apple. Според неговите изјави, очигледно е дека Pichai сака да продолжи да соработува со Apple. Покрај тоа CEO на Google, Sundar Pichai, изјави дека е цело време е во контакт со CEO na Apple, Tim Cook.

Во мобилната индустрија овие две имиња конкурираат. Но според соработката помеѓу Google и Apple која неодамна започна, највероватно работите ќе се сменат. Според изјавите оваа соработка продолжува без никакви пречки. Нема да биде погрешно да се каже дека се отвара впечаток дека постојат различни потенцијали во однос на заедничките проекти на Android и iOS.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments