CEO на VOLVO: Коронавирус ќе ни помогне да преминеме не електрични возила

CEO на VOLVO: Коронавирус ќе ни помогне да преминеме не електрични возила

CEO на VOLVO Hakan Samuelsson кажа дека по победата на коронавирус ќе ја видиме промената на автомобилската индустрија. Samuelsson кажа дека кога коронавирус ќе помине сите полесно ќе преминеме на електрични возила.

После пандемијата на коронавирус, светот може да не биде истиот со пред пандемијата. Се очекува од луѓето да ги продолжат своите навики кои ги стекнаа за време на пандемијата. Samuelsson исто така кажа дека еден од променатите избори на луѓето по пандемијата ќе биде и изборот за возила.

По пандемијата може да се промени изборот за возила на луѓето

Пред пандемијата зачестија рекламите за електичните возила, но сепак владуваа возилата со мотор од внатрешно согорување. Говорејќи на глобалната конференција на Financial Times,  CEO на VOLVO Hakan Samuelsson кажа дека зголемениот интерес за електични возила ќе продолжи да се зголемува по пандемијата.

CEO на VOLVO рече: „Електрификацијата ќе оди уште побрзо. Ќе биде малку наивно, но претпоставувам дека по неколку месеци се ќе се врати во нормала и нашите клиенти ќе се вратат во салоните за да купат дизел автомобили. Клиентите што ќе одат во салоните ќе сакаат повеќе електрични автомобили “.

Samuelsson кажа дека властите кои ќе пружат помош кон автомобилсака индустрија, попаметно ќе биде ако инвестираат во електрични возила.

Онлајн продажбата на автомобили, може да го зафати местото на салоните

Hakan Samuelsson кажа дека поради пандемијата сите се затворивме во нашите домови и лѕѓето стекнаа подобро искуство со онлајн тргувањето. Исто така кажа дека ова искуство за онлајн тргување може луѓето да ги поттикне и возилото да си го купат онлајн. CEO на VOLVO рече: „Според мене ќе се променат местата каде продаваме и доделуваме автомобили. Моментално се менува но ќе се промени многу побрзо“.

CEO на VOLVO: „Автономните возила не се толку брзи коку што мислиме“

Hakan Samuelsson, кој позитивно гледа на електичните возила и е-продажба на возила, не гледа толку позитивно и кој автономните возила. Исто така Samuelsson кажа дека во идно време ќе видиме и поразвиени автономни возила, но нагласи дека нема да бидат толку брзи колку што мислиме.

Овие изјави на Hakan Samuelsson всушност кажуваат дека стратегиите на компанијата се сосема чисти. Во идните 5 години, VOLVO планира да завземе добро место во индустријата на електични возила.  Така што компанијата за овие 5 години, планира секоја година да произведува и пушта во продажба по едно електично возило. Компанијата планира, во 2025 година 50% од продажбите да бидат продажби на електични возила.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments