Се враќа CES, најголемиот светски саем за технологија!

Претседателот на здружението на потрошувачи на електроника објави дека CES 2022 ќе биде настан со физичка посетеност.

Како што знаете, CES е еден од најважните технолошки настани во светот. CES, каде многу компании ги претставија своите нови производи и технологии, за жал, оваа година беше организиран преку Интернет поради пандемични услови. Со сите погледи свртени кон настанот CES 2022, Гери Шапиро, претседател и извршен директор на Здружението на потрошувачи на електроника (CET), даде важни изјави за Саемот за потрошувачка електроника што ќе се одржи следната година.

Во овој дел, Претседателот на Здружението на потрошувачи на електроника (ЦЕТ) „Возбудени сме што ќе се вратиме во Лас Вегас, кој беше домаќин на ЦЕС повеќе од 40 години и очекуваме повторно да ги видиме лицата“. Со својата најава го прослави враќањето на најголемата технолошка конференција во светот.

Кога ќе се одржи CES 2022?
Објавен е и датумот на саемот, кој следната година ќе се одржи во Лас Вегас. Во оваа насока, гледаме дека саемот, за кој се наведува дека се одржува лице в лице, ќе се одржи помеѓу 5-8 јануари. Сепак, треба да се напомене дека датумите помеѓу 3 и 4 јануари се резервирани за медиумските организации.

Додека се случуваше сето ова, утврдени се и некои компании кои ќе учествуваат на саемот CES 2022. Овие компании се наведени како Amazon, AMD, AT&T, Daimler AG, Dell, Google, Hyundai, IBM, Intel, Lenovo, LG, Panasonic, Qualcomm, Samsung и Sony.

Покрај тоа, не беше објавено какви мерки беа преземени против коронавирусот на саемот CES 2022, кој ќе се одржи лице в лице. Но, Гери Шапиро, претседател на здружението на потрошувачи на електроника, најавува дека некои важни упатства се веќе подготвени.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments