Четирите најголеми извршни директори на технологијата Конгресот го користат и за расправа

Четирите најголеми извршни директори на технологијата Конгресот го користат и за расправа

Технологијата го смени светот им помогна на луѓето од целиот свет да останат поврзани дури и за време на невидена пандемија. 

Епл, Амазон, Фејсбук и Гугл се соочуваат со размислување за нивната доминациј а ќе се соберат во среда преку видео разговор.Но успехот на „Фејсбук“ „Амазон“ „Епл“ и матичната компанија „Гугл“четворицата мажи што ги водат тие компании  донесе уште еден невиден феномен зачудувачката количина на контрола.

Колку контрола?Фејсбук е најголемата социјална мрежа во светот со корисничка база приближно еднаква на двете најпопуларни земји во светот комбинирани.Амазон контролира 38% од продажбата на Интернет во САД – Волмарт, неговиот најблизок конкурент, имал срамежливост од 6% – и има податоци за другите трговци на мало со помош на гигантската платформа.

App Store на Apple е моќна порта за развивачите на софтвер да најдат публика со масивната база на клиенти на компанијата iPhone и iPad и Гугл обработува околу 90% од сите веб-пребарувања на глобално ниво. Bottom of FormРасправата одложена за два дена.Владините претставници со децении се борат со моќта на технолошките компании.Рочиштето е ретко сослушување на јавноста од најважните лидери.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments