ClipDrop конечно го прави AR практичен.

ClipDrop е достапен сега за 39,99 УСД годишно.

ClipDrop, нова апликација што овозможува камерата на вашиот телефон брзо да зграпчува предмети од вашата околина и да ги става во апликации за работна површина, сега е достапна за проба. Тоа е уреден пресврт на АР, што го прави физичкиот свет дигитален, наместо да проектира дигитални слики на светот околу вас. Промотивните видеа на бета апликацијата покажуваат дека таа може да фотографира сè, од растенија до телевизори, а потоа брзо да се увезува во документи како исечени предмети.

Digne вели дека алатката ви овозможува да увезувате слики, па дури и текст од книги, на пример, во различни софтвери и веб-страници, вклучително и Photoshop (каде што ClipDrop има на располагање додаток за да дозволите паѓање на предметите како нов слој со маска за уредување) , Google Docs, PowerPoint, Figma, Canva и Pitch. Се разбира, можете исто така да ја користите апликацијата за да земете слики од секојдневни предмети околу вас за да ги споделувате како што вообичаено би правеле во iOS и Android.

Покрај апликациите за iOS и Android, софтверот е достапен и за Windows и macOS, овозможувајќи ви да грабнувате слики и текст од вашата работна површина или веб и брзо да ги увезувате во документи.

Идејата зад ClipDrop првпат се појави како технолошко демо во мај и брзо привлече големо внимание. Програмерите Cyril Diagne и Cyril Diagne изјавија дека имале над 100.000 луѓе регистрирани на нивната бета листа на чекање кои сакаат да го испробаат софтверот и ги поминаа последните неколку месеци претворајќи го ова рано демо во комерцијален производ.

Иако ClipDrop сега е јавно достапен, Diagne предупредува дека сè уште е во бета фаза и дека корисниците треба да очекуваат некои „грешки и груби рабови“. Кога се обидовме за себе, откривме дека заврши добра работа при избирање предмети од преполна работна маса користејќи iPhone X, иако Gizmodo објави дека повремено може да се збуни од сенки или предмети преполни близу една до друга.

Добивате пет бесплатни фото-клипови со преземање на софтверот, но за клипирање повеќе е потребна претплата. ClipDrop во моментов има цена од 39,99 УСД за една година, но по 20-ти Ноември цената се зголемува на 79,99 УСД годишно, или 9,99 УСД месечно. Отсекувањето текст е бесплатно.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments