Clubhouse достигна 8 милиони преземања!

Clubhouse, најозборуваната социјална мрежа во последниот период, е преземена повеќе од 8 милиони пати на App Store.

Clubhouse, која можеме да ја наречеме најозборуваната социјална мрежа од последниот период, продолжува да привлекува внимание. Вреди да се напомене дека дури и платформите како што се Facebook и Twitter работат на конкурентни одлики откако социјалната мрежа привлече толку големо внимание. Конечно, се покажа дека преземањата на iOS App Store на апликацијата Clubhouse се 8 милиони.

Според податоците на истражувачката компанија App Annie, бројот на преземања на апликацијата ширум светот е 8,1 милиони, заклучно со 16 февруари 2021 година. Да забележиме дека оваа бројка беше 3,5 милиони на 1 февруари 2021 година. Меѓу информациите е дека Clubhouse е многу популарен, особено во Велика Британија, Јапонија, Бразил.

Се смета дека големиот број преземања може да се должи на многу влијатели и луѓе од висок профил што влегуваат на платформата. Основачот на Tesla, Elon Musk и извршниот директор на Facebook, Mark Zuckerberg се само некои од нив.

За оние кои не знаат, да забележиме дека Clubhouse е социјална мрежа која се базира целосно на разговори. На мрежата, корисниците можат да создаваат или да се придружуваат во простории каде што неколку луѓе зборуваат во реално време. Во оваа смисла, може да се каже дека услугата може да се спореди со директен подкаст на некој начин. Разговорите, од друга страна, не можат да се снимаат. Со други зборови, нема можност повторно да слушате завршен разговор.

За сега, да подвлечеме дека ќе ви треба и покана да се приклучите на социјалната мрежа достапна на App Store за паметни телефони на iPhone.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments