Cocos Creator станува првиот мотор за игри поддржан од HarmonyOS!

Cocos Creator се издвојува по тоа што е првиот мотор за игри што нуди поддршка за HarmonyOS.

Huawei објави дека ќе издадат ажурирана верзија на моторот за игри Cocos Creator за HarmonyOS 2.0, која неодамна беше објавена.

Cocos Creator е алатка за развој сè-во-едно што им овозможува на програмерите да создаваат игри за сите поголеми платформи како iOS, Android, Facebook Instant Games, WeChat Mini Games, HTML5 и desktop. Најновата верзија на алатката за развој е Cocos Creator 3.2. Ова го прави првиот мотор за игри во светот што го поддржува системот Huawei HarmonyOS, според HuaweiCentral.

Системот е исто така способен да лансира тешки игри во различни категории, како што се 2D или 3D игри. Исто така, верзијата 3.2 на Cocos Creator поддржува пакување на игри со еден клик во апликациите HarmonyOS. Особено, можностите на PhysX платформата ByteDance се поддржани дури и во мини-игри на ByteDance и многу повеќе. Покрај тоа, таблата на Кокос обезбедува унифициран портал за преземање и лансирање за 3Д моторите Кокос Креатор и Кокос Креатор.

Програмерите на игри сега можат да ги завршат своите проекти во Cocos Creator на платформата HarmonyOS. Затоа, наскоро може да очекуваме трансфери на постоечки игри или евентуално специјални предводници на мобилни игри HarmonyOS.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments