Call of Duty Warzone доби DLSS мод!

Новата сезонска надградба за Call of Duty Warzone донесе поддршка за NVIDIA DLSS.

NVIDIA го објави пристигнувањето на поддршката за DLSS (Супер скалирање со длабоко учење) на Call of Duty Warzone во преносот на играта ON Live, што го организираше во јануари. По сите овие настани, ажурирањето на Сезоната 3 за Warzone беше објавено пред некој ден. Со ажурирањето од 25,2 GB, Call of Duty Warzone конечно доби поддршка за DLSS.

Покрај тоа, NVIDIA сподели и некои податоци за тоа како се очекува зголемување на перформансите за играчите со поддршка на DLSS. Во овој дел, NVIDIA откри дека постигнале зголемување на перформансите за приближно 70 проценти во Warzone благодарение на DLSS, заедно со видеото што го објави. Се разбира, за да ја искористите оваа технологија, мора да имате барем графичка картичка од серијата RTX 2000.

Што е DLSS?

Супер земање примероци од длабоко учење (Super Scaling with Deep Learning, DLSS) е технологија базирана на RTX од NVIDIA која ја користи моќта на вештачката интелигенција за да ги зголеми вашите фрекфенции во игри што имаат интензивна, детална и напредна графика и носат голем товар на рендерот. Со DLSS, гејмерите можат да користат повисоки резолуции и поставки, додека одржуваат високи и стабилни стапки на рамки.

Кои други иновации доаѓаат со ажурирањето?

Ова ажурирање, кое е објавено, носи и многу новини. Со ова ажурирање, на играчите им се нуди ново оружје, нови оператори, како и ново ажурирање на мапата. Покрај сите овие, ова ажурирање вклучува и поправени грешки. Големината на ажурирањето е наведена како што следува според објавените платформи:

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments