Продажбата на Codemasters на ЕА беше одобрена од акционерите!

Продажбата на Codemasters, која се прослави со продукции како Dirt и F1, на EA за 1,2 милијарди долари беше одобрена од акционерите.

Минатиот јануари изјавивме дека Electronic Arts се согласи да го купи Codemasters. Денес има уште еден важен развој на настаните во врска со овој договор за купување кој остави свој белег во индустријата за игри. Со развојот што го доживеа денес, беше наведено дека акционерите на Codemasters ја одобрија оваа продажба од 1,2 милијарди долари.

Конечно стана победник ЕА, кој е во тесна конкуренција со Take Two, кој подолго време поседуваше гигантски игри студија како Rockstar Games за купување на Codemasters. Соодветно на тоа, 63 од 76 акционери на Codemaster ја прифатија понудата на ЕА од 1,2 милијарди долари. Со одобрување на одборот на директори, беше преземен следниот чекор за преземање.

Во дадените изјави беше наведено дека на 16 февруари ќе се одржи нова средба меѓу двете компании. По оваа средба, каде што ќе бидат решени најновите проблеми, се очекува Codemasters, продуцентот на легендите за Dirt, F1 и Grid, официјално да биде под покривот на EA во првиот квартал од годинава.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments