Објавени гејминг глувци на Corsair, SABER RGB PRO и SABER PRO!

CORSAIR објави глувци за игри на серијата SABER RGB PRO и SABER PRO CHAMPION.

CORSAIR објави лансирање на два нови гејмерски глувци во серијата „CHAMPION“, тестирани од професионалци во е-спортот. Имињата на новите глувци треба да бидат SABER RGB Pro и SABER Pro. Новите гејмерски глувци имаат технологија за хипер-обработка на AXON и технологија за хипер-анкетирање од 8.000 Hz. Новите гејмерски глувци се истакнуваат по тоа што први ги користат овие карактеристики.

Технологијата за хипер-анкетирање од 8,000 Hz пренесува движења со кликнување и управување со управувачот до 8 пати побрзо. На страната на глувците има копчиња CORSAIR Quickstrike. За примарните копчиња на глувците се користат прекинувачи ОМРОН. Со овие карактеристики, CORSAIR има за цел да им обезбеди подобро искуство на своите корисници. SABER RGB Pro од глувци ќе тежи 74 грама. Другиот глушец SABER Pro е дизајниран да тежи 69 грама. Варијантата, што е RGB, има динамично двозонско RBG осветлување што може да се прилагоди во iCUE. Вредностите на DPI на глувците се утврдени како 18,000 DPI.

Новите гејмерски глувци на CORSAIR доаѓаат со поддршка на софтвер iCUE. Дизајнирани да бидат погодни за FPS и MOBA игри, глувците имаат оптички сензор и кабел долг 2,1 метар.

Конечно, да напоменеме дека глувците се моментално достапни од веб-продавницата CORSAIR и преку овластената дилерска и дистрибутерска мрежа. Компанијата нуди услуги за клиенти низ целиот свет и техничка поддршка. Во исто време, на корисниците им се нуди двегодишна гарантна услуга.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments