Големите технолошки компании се враќаат на мерките на претпазливост против КОВИД-19!

How can high-tech tools help fight COVID-19? USC experts point the way forward. (Illustration/iStock)

Техничките компании во САД ја нагласуваат потребата од вакцинација на нивните вработени.

Големите технолошки компании во Соединетите држави наложуваат вакцинација за работниците во кампусот поради многу заразна варијанта Делта КОВИД-19. Google и Facebook во средата соопштија дека сите вработени во САД мора да бидат вакцинирани за да стапнат во канцелариите. Google ќе ја прошири својата кампања за вакцинација во други региони во наредните месеци.

Твитер, кој ги запре идните отвори канцеларии во средата, започна да им дозволува на вработените да се вратат во кампусите во Сан Франциско и Њујорк со капацитет од 50% пред околу две недели, повеќе од 16 месеци подоцна. Компанијата, исто така, има тенденција да ги затвори своите отворени канцеларии во САД.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments