ЦРНА НЕДЕЛА ЗА ГИГАНТИТЕ! Објавени 1,3 милиони информации од Clubhouse бесплатно на интернет!

Додека оваа недела се случија напади и на Facebook и на LinkedIn кои погодија вкупно 1 милијарда луѓе, крајната цел беше Clubhouse. Информациите од 1,3 милиони корисници беа објавени бесплатно на познатиот хакерски форум.

Гигантите на социјалните мрежи немаа позитивна недела во изминатата недела. Прво дојде веста од Facebook дека личните податоци на 533 милиони корисници се украдени и ставени на располагање на интернет бесплатно, потоа се откри дека информациите на 500 милиони корисници биле продадени од LinkedIn и информациите на 2 милиони луѓе биле бесплатно услужени од обвинение како „доказ“.

Додека продолжуваше ехото на овие настани, кои погодија една милијарда корисници на Интернет за една недела, пристигна друга вест од Clubhouse, која е агендата на последните недели. На популарниот форум за хакери, еден корисник објави потполно бесплатна база на податоци SQL од 1,3 милиони корисници на Clubhouse.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments