Cyberpunk 2077 концептна уметност

Уметноста на ноќниот град.

Велиме нова концептна уметност, но некои од овие работи веројатно со години седат во архивите на CD Projekt RED. Но, тоа е ново за нас.

Зафатена улична сцена, веројатно во областа Вотсон. Додека повеќето дистописки градови се мрачни и темни, со ладна тема, Night City е жив со боја. Беспилотното летало што го носи депонијата е убав детал.

Акциска сцена. Повторно, боите навистина се појавуваат тука. Насилството е секогаш подготвено да избувне на улиците на Night City вклучително и престрелки меѓу ривалските банди. Ако сакате да интервенирате и да и помогнете на едната страна, можете.

Во текот на ноќта, естетиката на Night City е повеќе во согласност со другите фиксации на сајберпанк. Кога сонцето заоѓа атмосферата на местото е целосно трансформирана. Секогаш е опасно, но уште повеќе во мртвата ноќ.

Акасака е една од најплашените корпорации на Night City. Ако ја изберете приказната за корпоративно потекло, кратко ќе работите за нив. Исто така, мора да го ограбите нивниот влијателен извршен директор, Јоринобу Арасака, во првите мисии.

Густината на Night City е она што го прави толку возбудлив. Искачувањето до покривите ви дава импресивен поглед на градот, а ако сте доволно високи, можете да ги видите ридовите на пустината во Калифорнија.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments